Kedves középiskolás diákok!
Bizonyára gondolkodtatok már a továbbtanulási lehetőségeiteken. Az irodalomelmélettel ugyan nem találkozhattatok az opciók között, mivel ez a tárgy egyelőre nem önálló szak, viszont a magyar szak kikerülhetetlen részét képezi. Sőt, ha bölcsészhallgatók lennétek a Szegedi Tudományegyetemen, másodévtől szakirányként (afféle második, kisebb szakként) ezt a tárgyat is felvehetitek a Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszéken, ami szakképesítésként szerepel majd a diplomátokban. Ha kíváncsiak vagytok, miről is van szó, mit takar ez a furcsa név, töltsétek ki az alábbi kvízt, amelyet Tanszékünk indít.

Díjazás
A nyertesek könyvjutalmat és a Tanszékünk által kiállított oklevelet kapnak. A valódi díj azonban nem ez (és nem is csak a belső gazdagodás), hanem az, hogy valószínűleg a tanáraitok előtt is kedvező színben tűnik fel, aki fel tudja mutatni a versenyen való jó helyezésről szóló oklevelet.

A verseny menete
A kvízt elsősorban 11. osztályos középiskolásoknak szánjuk, de alsóbb évfolyamosok is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele. A forduló során összegyűjtött pontokat a verseny végén összegezzük. A felső harmadban végzett diákok oklevelet kapnak, és a három legmagasabb pontot elérő diák lesz a verseny győztese. Az esetlegesen azonos pontszámot elérő versenyzők közül a korábbi eredmény beküldőjét soroljuk előre.
A forduló kezdetét és végét ezen a honlapon, az "aktuális" menüpont alatt hirdetjük ki. A kvízt csak itt és a megadott időintervallumban lehet beküldeni.
A”kapcsolat” menüpont alatt megadott címen fogadjuk a kérdéseiteket és problémáitokat a versennyel kapcsolatban!

A nevezés feltételei
Mindenkinek a saját nevével és annak a tanintézetnek a feltüntetésével kell neveznie, amelyben a tanulmányait folytatja. Az egyes fordulók után az adott intézményekkel egyeztetünk a nevező személyazonosságát (valós létezését) illetően. Ugyanattól a személytől a legkorábban beküldött kvízt fogadjuk el érvényesként. A végeredményről szintén ezen a honlapon tudósítunk, de a nevezők közül csak az oklevelet érdemlő diákok nevét tesszük közzé (így nem kell attól tartani, hogy valakire rossz fényt vethet az eredménye).
A verseny végén értesítjük az iskolákat, ki(k) volt(ak) intézményükben a legjobb eredményt elérő diák(ok).

Részvétel egyetemi hallgatóknak
A versenyen egyetemi hallgatók is elindulhatnak, ők az értékelés során külön elbírálás alá esnek és külön díjazásban részesülnek.
SOK SZERENCSÉT A KVÍZ KITÖLTÉSÉHEZ!
REMÉLJÜK, HOGY ÉRDEKES ÉS TANULSÁGOS LESZ SZÁMOTOKRA.